Markiezen

 

Markiezen

Nostalgische klasse op ambachtelijke wijze gemaakt

De meest fraaie zonwering is de markies; ongevoelig voor zijdelingse zonival en door de verschillende modellen en kleuren geheel in eigen stijl uit te voeren. Behalve dat een markies een verfraaiing is voor een klassieke gevel kan ook op een moderne gevel de markies voor verrassend effect zorgen.

Materiaal
Markiezen kunnen worden uitgevoerd in zowel vurenhout, hardhout of aluminium. Bij houten frames is de houtmaat 18 x 56 mm en bij aluminium frames is de profielmaat 15 x 55 mm. Aluminium markiezen zijn nagenoeg onderhoudsvrij maar hebben een minder nostalgische uitstraling dan houten markiezen. Ook hout en aluminium kunnen gecombineerd worden; bijvoorbeeld een aluminium frame en een hardhouten omkasting.

Constructie
Een houten of aluminium frame is opgebouwd uit een aantal latten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Het aantal latten is afhankelijk van de uitval. Het markiesframe is voorzien van zonneschermendoek. Desgewenst kan de markies worden uitgevoerd met een dekplank en of zijschotten

 

 

Oude markiezen kunt u ook overnieuwe laten overtrekken. Als het freem nog goed is dan kunt u een nieuwe doek uitzoeken en wij kunnen de oude markies dan van een het nieuwe doek voorzien.

 

Heeft u intresse, bel dan voor een offerte 0314-665600